maanantai 10. marraskuuta 2014

Uusi sivu on alkanut



Huomasin eräänä päivänä että kuinka negatiivista, synkeää ja tuomiopäivän asiaa olin edellisiin blogeihini kirjoitellut, joten päätin että nyt on aika avata uusi lehti asian suhteen. En enää aio olla se feikki ja katkera anarkistibloggari joka vihaa ”systeemiä” ja ”kapitalismia”. Toki en minä niitä kannatakaan, mutta jollain tapaa vaikuttaa siltä että jos elämän käyttää siihen että tappelee jotain vastaan ja täyttää mielensä huonoilla uutisilla, niin ei oikein minnekään pääse. Tämä blogi on sitten se uusi vaihe ja alku. En tiedä miten kuvailisin sisältöä, sillä eihän sitä vielä ole! Kirjoittelen jotain katson mitä tapahtuu.

Ensimmäinen teksti käsittelee joka tapauksessa muutosta, yksinäisyyttä ja toivoa. Eli siis melko syvällisiä ja perustavanlaatuisia aiheita!

Pariin viime vuoteen on omassa elämässäni mahtunut vaikka mitä. Tai siis sehän riippuu toki ihmisestä itsestään mitä pitää suurena määränä tapahtumia, mutta itsellä se on ainakin ollut niin. Sen verran sanon että itsestäni tuntuu siltä että olen etenkin viime vuoden ja tämän vuoden aikana tutustunut uusiin, ihaniin ja mielenkiintoisiin ihmisiin melkein sattumalta. En ole suunnitellut mitään kovin tarkkaan. Mitä nyt joskus laittanut hakemuksen johonkin opistoon tai akatemiaan. Ja mennyt minne tuuli kuljettaa.

On hämmentävää miten silloin tällöin johonkin uuteen paikkaan saapuessa tapaakin juuri niitä ihmisiä joita on oikeastaan ”odottanut” saapuvaksi omaan elämään. Itsellä sattui niin että viime aikoina elämään on tullut mukaan paljon luovia, omalaatuisia ja taiteellisiakin ihmisiä. Sellaisia ihmisiä joita en joskus lukiovuosina uskonut edes olevan olemassa. Olin joskus 2011-2012 aika vakuuttunut siitä että elämäni olisi ankeaa yksinäisyyttä päivästä toiseen eikä mikään muuttuisi. Kaipa olin aika masentunutkin ja epätoivoinen. Olin jollain tapaa hyväksynyt oman ”kohtaloni” jäädä yksin. Mutta sitten jossain vaiheessa maailma ja elämä näyttivätkin aivan toisin.

Olin lukioaikana aika monesti siis todella yksinäinen. En käynyt ulkona viikonloppuisin, en bilettänyt enkä oikeastaan netissäkään ylläpitänyt ystävyyssuhteita. Iloa toi yksi parisuhde, mutta sekin ole onneton (kummallekin) eikä jatkunut kovin kauaa. Suhde oli lähinnä vaan yritys saada joltakulta jotain apua yksinäisyyteen. Koulun ulkopuolella en usein tavannut ihmisiä omaa perhettä ja sukulaisia lukuunottamatta. Joten luulen olevani ihan tarpeeksi kokenut puhuakseni yksinäisyydestä ja siitä ettei koe kuuluvansa yhtään minnekään.

En halua nyt alkaa selittää kliseisiä (ja hyödyttömiä) juttuja siitä kuinka kaikki muuttuu paremmaksi tai kuinka jokaiselle on joku. Ei välttämättä ole ja monien tilanne on todella paha ja synkeä (siitä kertovat Suomen itsemurhatilastot). Mutta lainaan tähän kohtaan joka tapauksessa yhtä suosikkirunoani. Se on ”The Laughing Heart” ja kirjoittaja on suuri suosikkini Charles Bukowski:

your life is your life
don’t let it be clubbed into dank submission.
be on the watch.
there are ways out.
there is a light somewhere.
it may not be much light but
it beats the darkness.”

Kyseinen runo on omasta mielestäni paras esimerkki toivosta. Valoa ei ole paljoa, mutta se riittää voittamaan pimeyden, ainakin joskus. Ja omasta elämästä pitää pitää huolta. Se tarkoittaa että ei koskaan luovuta. Ei se tietenkään ole helppoa, mutta mahdollista. Olen itse yksi esimerkki siitä ja tiedän monta paljon parempaakin. On vain oltava oikeastaan vähän hullu ja uskottavat toivoon vaikkei mitään rationaalista syytä sille olisikaan. Vaikka se toivo ystävyyden, rakkauden tai mielekkään elämäntavan löytämisestä olisi vain pikkuinen tähti, niin se silti on siellä. Itseltä meni aikaa sen löytämiseen, mutta kun kerran löysin sen, niin tiedän nyt minnä mennä. Ainakin joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti